FAQ
   Căutare
   Membri
   Grupuri
   Înregistrare
   Mesaje private
   Autentificare
   Cine este conectat
Autentificare

Autentifică-mă automat la fiecare vizită

Info - TVR

RSS
Comentarii    Forum
Noutati
» FORUM TVR / EUROVISION 2007
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 293, 294, 295
Acest forum este închis, nu se pot scrie, crea, răspunde sau modifica subiecteAcest subiect este închis, nu se pot crea sau răspunde la mesaje
 Autor

Data înscrierii: 26/Ian/2007

Trimis: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2007, 12:09 pm    Titlul subiectului:
Răspunde cu citat (quote)

I_RESPECT_YOU a scris:
Parerea mea este urmatoarea: faptul ca la Eurovision Romania sunt admisi interpreti si compozitori straini, este o ofensa grava adusa artistilor si muzicienilor romani. Ar trebui sa sa schimbe regulamentul in acest sens.

Aceasta regula se practica in foarte multe tari. Mie mi se pare foarte normal. Suna a comunism sa nu permitem celor straini sa trimita piese sau mai stiu eu. Fii si tu putin mai open-minded
 Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
I_RESPECT_YOU

Data înscrierii: 27/Ian/2007

Trimis: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2007, 12:04 pm    Titlul subiectului:

Parerea mea este urmatoarea: faptul ca la Eurovision Romania sunt admisi interpreti si compozitori straini, este o ofensa grava adusa artistilor si muzicienilor romani. Ar trebui sa sa schimbe regulamentul in acest sens.
 Sus
darius_silvasan

Trimis: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2007, 11:49 am    Titlul subiectului:

Evenimentul Zilei Online Versiunea pentru tiparire Trimite prin email
Sambata, 27 Ianuarie 2007, 11:35

Lifestyle
STIRILE ZILEI
Irinel nu-i parinte model
Milioane pentru Rolling Stones

EuroRednex
27 Ianuarie 2007
Raluca Moisa

Trupa suedeza vrea sa reprezinte Romania la Helsinki. AUDIO

Au cantat de Revelion la Focsani, unde au experimentat, si ei, "o baie de multime" si asa s-au indragostit de Romania. Aici i-au cunoscut pe cei de la Ro-Mania, care le-au propus o colaboare. Fara sa stea prea mult pe ganduri, au inregistrat impreuna o piesa si s-au inscris la preselectia pentru Eurovision Romania.

In aceasta seara, Rednex evolueaza alaturi de Ro-Mania in prima semifinala a selectiei nationale Eurovision Song Contest 2007 si sunt cotati in sondaje cu sanse mari de calificare in finala. Evenimentul va fi transmis in direct pe TVR 1, de la ora 20.10.

Increzatori, suedezii declara ca, daca vor ajunge la Helsinki, in Finlanda (unde se va desfasura, pe 12 mai, cea de-a 52-a editie a concursului), au mari sanse sa aduca trofeul la Bucuresti. Mai mult, ei recunosc faptul ca Eurovisionul le poate relansa cariera si le poate aduce din nou succesul de pe vremea lui "Cotton Eye Joe".

"Suedezii vor fi mandri de noi!"

Dupa ce anul trecut au participat la selectia nationala din Suedia, membrii trupei Rednex au decis sa concureze pentru o alta tara. "E o noua provocare", spune Annika. "Cred ca suedezii vor fi fericiti daca vom ajuge la Eurovision, chiar daca vom reprezenta Romania, si ne vor vota", declara Jens, iar Tor e convins ca nu vor primi un vot de blam din partea publicului suedez.

"Sunt convins ca publicul din tara noastra nu va simti ca i-am tradat. Dimpotriva, vor fi mandri". "Mai mult, cred ca si spectatorii din alte tari nordice vor vota pentru noi si Ro-Mania", completeaza Annika. Pana atunci insa, Rednex trebuie sa-i convinga, in semifinala din aceasta seara, pe spectatorii romani, care ar putea fi mai reticenti. Dupa cum declara de curand Dan Manoliu, coordonatorul concursului, "romanii nu sunt pregatiti sa voteze un strain care sa-i reprezinte la Eurovision".

"Vrem sa promovam cultura voastra"

"Speram ca ne vor vota, mai ales ca facem duet cu Ro-Mania", spune Anders. "Ne place mult tara, ne plac oamenii si chiar ne-am implicat in acest proiect. Daca vom castiga finala de aici, chiar ne dorim sa promovam valorile romanesti, cultura voastra. Nu suntem aici doar ca sa reprezentam Romania", explica Annika.

In costumul lui Adam

Pentru ca in ultimii ani, Eurovisionul a devenit un concurs la care show-ul conteaza in aceeasi masura cu interpretarea si piesa, suedezii vor miza pe impresia artistica. "Atuul nostru este show-ul. Avem o coregrafie speciala, un amestec intre dansurile populare romanesti si dansurile country", mai spune cantareata.

Constienti de faptul ca aparitia extravaganta a celor de la Lordi a adus multe voturi trupei finlandeze, suedezii nu neaga faptul ca ar putea incerca ceva inedit, mai ales ca au "antecedente". In urma cu cativa ani, ei au sustinut mai multe spectacole la care "cowboy-ii" au aparut pe scena imbracati doar intr-o... soseta, plasata strategic.

"Suntem foarte spontani pe scena, asa ca nu se stie niciodata", glumeste Annika. "Va promit, insa, ca baietii vor avea pantalonii pe ei", adauga ea.

"Nu se stie niciodata", o contrazice, razand, Anders. "Nu vom uita sa cantam", spune Jens. "Am orchestrat piesa in asa fel incat Annika sa-si poata pune vocea in valoare, iar noi o vom acompania cu instrumentele: vioara, banjo si armonica", adauga el.

Pentru ca regulamentul Eurovision permite aparitia pe scena a maximum sase persoane, Tor, bateristul trupei Rednex, nu va face parte din proiectul romano-suedez la acest Eurovision. "Sunt aici sa-mi sustin colegii de trupa, sa-i sustin pe cei de la Ro-Mania", spune Tor. "Oricum, eu voi avea propriul meu show, in camera verde", glumeste el.

Goana dupa media

Indiferent de rezultatul selectiei nationale pentru Eurovision, Rednex va promova piesa " Well-o-wee", care va fi urmatorul single al trupei. Totusi, suedezii admit ca o eventuala participare la Eurovision Helsinki este o oportunitate de relansare a carierei lor.

"Concursul este extrem de important, deoarece expunerea media este foarte mare, iar evenimentul este urmarit de milioane de telespectatori", explica Jens. "Ne poate deschide o usa, putem sa le aratam oamenilor ca inca suntem pe piata, ca avem un album nou, ca nu ne-am retras niciodata", completeaza Annika.

Succes

Alaturi de fani

Mihai Traistariu a fost invitat, pe 20 ianuarie, la Hamburg, la intrunirea fanilor concursului organizat de EBU. El a participat alaturi de Jacqueline Boyer (castigatoarea Eurovisionului din 1960), Anabel Conde (Spania) si Cindy Berger, reprezentanta Germaniei la mai multe editii ale concursului.

La spectacolul organizat de OGAE (fan clubul international al Eurovisionului), cantaretul a fost invitat sa interpreteze cinci piese, iar in final a fost bisat.

De asemenea, conform spuselor sale, i-a fost propus un duet cu Anabel Conde (locul II la Eurovisionul din 1995), iar acesta va fi materializat in curand. Votat de site-ul esctoday.com drept cantaretul cu "cea mai buna voce masculina de la Eurovision 2006", Mihai se afla, in momentul de fata, in Malta, unde a fost invitat sa asiste la semifinalele si finala nationala. (Florin Ghioca)

Plagiat

Giulia Nahmany, eliminata din concurs

Melodia "Make It", compusa de Papa Jr. si interpretata de Giulia Nahmany, a fost eliminata din concurs ca urmare a confirmarii acuzatiilor de plagiat aparute in presa si pe site-urile de specialitate.

"I-am contactat pe cei de la EMI Music Publishing Romania SRL, detinatorii drepturilor de difuzare a piesei "Risin", presupusul original al melodiei "Make It", si am avut confirmarea din partea lor, dar si a unor compozitori, interpreti sau regizori muzicali din TVR, privind plagiatul.

In aceste conditii, azi (ieri - n.r.), am decis eliminarea din concurs a acestei melodii", a declarat Dan Manoliu, coordonatorul selectiei nationale pentru Eurovision 2007. Astfel, in semifinala din aceasta seara vor participa doar 11 artisti, urmand ca doar sase dintre ei sa ajunga in finala, in urma votului unui juriu de specialitate (a carui componenta este secreta) - 50% - si a televotingului - 50%.
 Sus
darius_silvasan

Trimis: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2007, 11:46 am    Titlul subiectului:

Romania: TVR's national selection plundered by new plagiarism scandals

Sebastian Secan

source: local media - photo: oikotimes resources - video: .

.oikotimes.com

The number of the plagiarism accusations in Romanian national selection is growing day by day. The new suspects: The twins from Indiggo (photo) and Andra and Simplu (video). "Plagiarism at Indiggo?" this is the subtile of an article appeared in the Romanian newspaper "Ziarul". "Lovestruck" song, written by the swedish composer Thomas G:Son (Invincible 2006) and sang by the band Indiggo "seems to have a twin sister two years elder. It`s about the song "Tango, Tango sang by Petra Nielsen in Melodifestivalen in 2004", suggests the journalist. You can watch her performance here.

One more song from the second semifinal is accused of plagiarism. The song "Dracula, My love", composed by Marius Moga seems to be drawn upon a song from E-type, "When religion comes to town" (information appeared in Ziarul, "Jurnalul National", "Libertatea"). "Because Andra`s voice and the boys (Simplu) notoriety should mean a guarantee for the viewers who will vote, Romania assumes the risk to participate in Eurovision with a plagiarism", suggests Ziarul.

The same newspaper wrote some days ago that: 'Dracula, my love'', the song sung by Andra and Simplu, "might me disqualified because it has been released before Octomber 1, 2006". "It seems that at the MTV Romanian awards in 2004, Marius Moga had shown this song, but with a different orchestration and performing formula". (Ziarul) You can listen to "When religion comes to town" here.
 Sus
darius_silvasan

Trimis: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2007, 11:45 am    Titlul subiectului:

"Make it" didn't make it
Romania: Giulia Nahmany disqualified
.esctoday.com

The allegations that the song Make it, submitted by Giulia Nahmany in the Romanian pre selection, was very similar to Risin' by Belgian singer Natalia, were proven to be true. As a result, the song was disqualified, so we will see eleven songs in the first Romanian semi final on Saturday 27 January.
As it was first reported by our partner site Belgovision.com a few days ago, the two songs sounded suspiciously similar, sharing the same structure. The matter was investigated and today it was confirmed by EMI Music Publishing Romania SRL, the distribution company of RisinÂŽ, as well as other TVR music experts that it is indeed a case of plagiarism.

Dan Manoliu, Head of the Romanian National Selection for the Eurovision Song Contest 2007, stated: "We regret what happened but if we had ignored this situation, we would have risked turning this contest into a masquerade". Mr Manoliu went on to say that he respects Giulia as an artist, but he hopes TVR's immediate action will serve as a warning to anyone who doesn't take the contest seriously.
 Sus
darius_silvasan

Trimis: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2007, 11:43 am    Titlul subiectului:

Idee inedita pentru Eurovision. Vor ajunge ei in finala?
Rednex intra in concurs cu Ro-Mania
Averea

Pentru prima oara, Romania ar putea fi reprezentata la Eurovision de o trupa din strainatate. Si nu una oarecare, ci celebra trupa suedeza Rednex, care a renuntat la unul din membri pentru a putea urca pe scena alaturi de cei trei solisti etno de la Ro-Mania. In aceasta seara, cei sase interpreti isi vor prezenta piesa la selectia pentru concurs, demarata de TVR.

Artistii de la Rednex si Ro-Mania vor filma un videoclip de 40.000 de euro pentru a-si promova piesa "Well-O-Wee", inregistrata la inceputul acestei luni in Suedia. "Piesa a fost compusa de noi, romanii, iar versurile le-au facut cei de la Rednex. Este o piesa pe care Rednex o va promova la nivel mondial si de aceea vom filma un videoclip in Romania. Cred ca in martie va fi lansat deja pe piata", ne-a declarat Radu Fornea, impresarul celor de la Ro-Mania.
Ro-Mania si Rednex s-au intalnit, pentru prima data, la Euro-revelionul organizat la Focsani. Atunci cele doua trupe au cantat impreuna "Calusarii".
"Ni s-a propus sa facem aceasta colaborare cu Ro-Mania, insa nu am avut timp sa ascultam piesa pe care ar fi trebuit sa o cantam
Trupa Rednex a fost, anul trecut, pe primele locuri in topurile suedeze. Impreuna cu formatia Ro-Mania, ei vor concura la Eurovision. Cele doua trupe s-au intalnit
pentru prima oara la Euro-revelionul organizat la Focsani

in seara aceasta. Ne vom gandi serios la aceasta colaborare dupa ce ne vom intoarce acasa, in Suedia", ne declarase, la acea data, Mary Joe, lidera Rednex. In ianuarie, colaborarea s-a materializat, iar piesa "Well-O-Wee" promite sa ajunga un super-hit. Radu Fornea crede, insa, ca piesa ar putea fi castigatoare si la Eurovision. "Daca ne vom califica avem sanse mari sa aducem Eurovisionul in Romania, fiindca toate tarile nordice vor vota pentru Rednex, iar romanii de peste hotare vor vota pentru noi", a spus, increzator, Fornea.
Rednex este o trupa care a vandut peste 10 milioane de discuri, iar in 2006 a fost pe primele locuri in Suedia.

Membrii trupei Rednex au dat autografe la Focsasni

Pentru finala se vor "lupta" 23 de piese

Andra este unul dintre numele "grele" ramase in competitie

Organizatorii selectiei nationale Eurovision 2007 au decis, ieri, eliminarea din concurs a melodiei "Make-it", compozitie semnata de Papa jr. si interpretata de Giulia Nahmany, ca urmare a confirmarii acuzatiilor de plagiat. Asadar, Giulia a fost eliminata din concurs, azi urmand a fi prezentate, in prima semifinala, doar 11 piese, in loc de 12. Dupa retragerea unor solisti, din motive doar de ei stiute, lupta se va da intre nume grele precum Andra, Nico, Dan Helciug si Ionut Ungureanu. In ceea ce il priveste pe Marcel Pavel, el isi incearca din nou norocul la Eurovision, cu piesa "No podre vivir", asta dupa ce, in 2002, a adus Romaniei, impreuna cu Monica Anghel, un punctaj foarte bun.
 Sus
darius_silvasan

Trimis: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2007, 11:42 am    Titlul subiectului: Noutati

Ziarul Online » TV & ShowBiz

PLAGIATURA LA EUROVISION

Inca una dintre piesele care au fost admise in semifinalele concursului Eurovision este acuzata de plagiat.

Este vorba despre melodia "Dracula, My love", compusa de Marius Moga pentru Andra si cei de la Simplu. Gurile rele spun ca "micul Mozart" s-a inspirat un pic prea mult din munca trupei E-Type, mai precis a copiat mai mult decat ar fi fost permis melodia "When religion comes to town" a trupei mai sus-mentionate. Pentru ca vocea Andrei si succesul la public al baietilor de la Simplu ar putea sa insemne o garantie pentru publicul votant, Romania risca sa mearga la Eurovision cu o melodie copiata. Lucru care aproape ca ar anula succesele obtinute la concursul international in anii trecuti.

PIESE ELIMINATE

Ca urmare a confirmarii acuzatiilor de plagiat aparute in presa si pe site-urile de specialitate, organizatorii selectiei nationale Eurovision 2007 au decis eliminarea din concurs a melodiei "Make-it", compozitor Papa Jr., interpret Giulia Nahmany. Astfel, in prima semifinala a selectiei nationale Eurovision 2007, desfasurata astazi, de la ora 20.10 pe TVR 1, vor intra doar 11 piese, in loc de 12.
 Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
    Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 293, 294, 295
Acest forum este închis, nu se pot scrie, crea, răspunde sau modifica subiecteAcest subiect este închis, nu se pot crea sau răspunde la mesaje
Pagina 295 din 295

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum

Harta site   Contact    Copyright © 2007TVR   Termeni si conditii   Organizatie   Date tehnice   Achizitii publice

[ Administrator ] [ Moderator ]
Cei mai mulți utilizatori conectați au fost 387 la data de Sâmbătă, 10 Februarie 2007, 11:10 pm